2 Ocak 2015 Cuma

Sigara Felce Neden Oluyor

Yeni yılda sizleri daha güzel bir yazı ile karşılamak isterdik. Ancak bu sigara felce neden oluyor gerçeğini değiştirmiyor. Bu yazı ile belki de bazılarınızın sigarayı bırakmayı ciddi-ciddi düşünmesini sağlayabiliriz. Size sigara-felç ilişki konusunda bilgiler verelim.

Sigara Nasıl Felç Yapar?


Yapılan çalışmalar göstermiştir ki; inmelerin başlıca sebebi sigaradır. Kötü beslenme ve hareketsiz yaşam da elbette etkili birer faktör. Ayrıca genetik sebepleri de vurgulamadan geçmeyelim. Biz bu yazımızda sigaraya odaklanmak istiyoruz. Beyne kanı, halk arasında şah damarı diye bilinen karotis arteri taşır. Sigara kullanmak karotis arterinin ve diğer beyin damarlarının daralmasına neden olur. Buna sebep bu damarların iç duvarlarında, sigara kullanımı ile birlikte biriken yağlardır.
Sigarayı bırak, ailenle sağlıklı bir ömür sür


İki şekilde inme inebilir. Bu damarlar tıkanabilir veya damarda biriken yağlardan bir parça kopup beyne ulaşabilir. Beyne pıhtı gitmesi Emboli olarak adlandırılır. Sigara içerken damarlarınız kasılır ve daralır. Bu durum dolaşım sorunlarına ve tansiyona neden olur.

Beyninizdeki hücreleri zehirlemenin en etkili yolu yine sigara kullanmaktır. Sürekli içerek, akciğerlerin hava almasını engellersiniz. Kanınızda karbonmonoksit birikir. Yeterince beslenemeyen beyniniz ayrıca sürekli zehre maruz kalır.

Siz sigara içmeye devam ettikçe damarlarınızın duvarları incelir. İnce damarlara sahip olmak demek, kolay yırtılabilir damarlara sahip olmak demektir. Beyin kanamasının önemli bir sebebini anlatmış olduk sanırız. Beyinde de bir sürü damar vardır. Bunlardan birisi yırtıldığında beyin kanaması gerçekleşmiş olur.
sağlıklı bir yaşam için sigaraya hayır


Sigara içerek kanda bulunan Trombositleri birbirine bağlarsınız. Bu durum ise; damarlarınızda tıkanmalara neden olur. Trombositlerin görevi damarları onarmaktır. Siz nikotin alarak onlardaki bir yerlere yapışma isteğini gereksiz yere arttırmış oluyorsunuz. Hal böyle olunca, damar içlerinde bir sürü tıkaç oluşmaktadır.

Sigarayı Bırak, Felç Riskini Hemen Azalt


İyi haberlerimiz de var elbette. Sigarayı bırakmak sizi orta vadede eski sağlığınıza kavuşturacaktır. Sigaranın neden olduğu tüm olumsuz faktörler zaman içinde kaybolacaktır. Elbette geriye birkaç kalıcı hasar da kalmış olabilir. İyi bir muayene ile bu sorunlar tespit edilip, tedavi de edilir ise; eski sağlığınıza merhaba demenizin zamanı geldi demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder